Over de Achterhoek Tour Rally

Cars & Coffee in de Achterhoek

Ooit begon de Achterhoek Tour Rally als klein opgezette bijeenkomst, bijna vergelijkbaar met wat Amerikanen Cars & Coffee noemen. Een groepje bekenden, bestaande uit André Reijrink, Bennie Engelbarts, Bart Eeftink en Berry Nales wilden bij Reijerink in Lievelde een aantal bijzondere auto’s tentoonstellen en zo kwam de eerste editie in 2007 tot stand.

Bij de derde editie raakte Albert Westerman betrokken na een telefoontje van Nales. Toen werd de tentoonstelling voorafgegaan door een korte rit door de Achterhoek en zo is eigenlijk het idee voor de Achterhoek Tour Rally ontstaan. In 2011 werd er een stichting opgezet. 

Stichting en transformatie: Achterhoek Tour Rally als een officieel evenement

In 2011 is de Achterhoek Tour Rally dus als zodanig ontstaan, want toen onderging het evenement de transformatie naar een echte rally. Er reden toen ongeveer tachtig auto’s mee en de motivatie was toen ook om geld in te zamelen voor een goed doel. Dat goede doel was Stichting De Zonnebloem en dat is ook bij de veertiende editie nog zo!

Rijdt u mee dit jaar?

Geld inzamelen voor Stichting De Zonnebloem, bekende deelnemers en ambassadeurs

In de loop der jaren zijn bekenden en ambassadeurs van State of Art vaste gasten geworden op de laatste zondag in juni. Voormalig minister van financiën Jan Kees de Jager, tweevoudig Le Mans-winnaar Gijs en zijn vrouw Jenny van Lennep en voormalig minister-president Jan Peter Balkenende hebben meerdere ritten achter hun naam staan en ook voor het ontvangst en de prijsuitreiking staan regelmatig prominente namen achter de microfoon zoals Allard Kalff en Gaston Starreveld. Inmiddels is de rally ook fors gegroeid, want voor 2017 was eigenlijk een maximum van honderd auto’s ingesteld, maar dat zijn er uiteindelijk 140 geworden met equipes uit Duitsland, Zwitserland, België en zelfs China.