Zondag 30 juni 2019: 12e editie Achterhoek Tour Rally

Op zondag 30 juni aanstaande staat de 12e editie van de State of Art Achterhoek Tour Rally op het programma. Ruim 130 equipes met stuk voor stuk bijzondere auto’s zullen zondagochtend aan de start verschijnen. Dit jaar vindt de start én finish van de rally plaats bij State of Art aan de Westermanstraat 1 in Lichtenvoorde. Om 10:00 uur zal hier de eerste equipe worden afgevlagd.

Ook dit jaar kent de rally weer een aantal prominente deelnemers. Voormalig minister-president Jan Peter Balkenende en zijn broer Ernst-Jan, voormalig Formule 1-coureur Gijs van Lennep met Michiel Oortman Gerlings en nieuwslezer Jan de Hoop met zijn partner Coen zijn trouw van de partij. Tevens maakt autojournalist Werner Budding samen met zijn vrouw Henriëtte zijn debuut tijdens de Achterhoek Tour Rally. Autocoureur en presentator Allard Kalff gaat samen met de winnaar van de State of Art social media actie de strijd aan voor het podium.
 
De rally gaat dit jaar door het afwisselende Gelderse landschap, waarbij de lunchstop plaatsvindt bij Porsche Classic Center Gelderland in Heteren. Onderweg zijn er voor de deelnemers nog een aantal proeven in de route opgenomen.
Stichting Achterhoek Tour Rally gaat erg zorgvuldig om met de inschrijf- en sponsorgelden van de deelnemers. Ook dit jaar staan regionale goede doelen, waaronder Stichting De Zonnebloem, centraal.
 
Voordat er weer gefinisht wordt bij State of Art, komen alle equipes vanaf 15:00 uur over de Markt in Lichtenvoorde. Hier zal Gaston Starreveld, ambassadeur van State of Art en het gezicht van de Nationale Postcode Loterij, samen met DJ William Reitsma voor het nodige entertainment zorgen. Wij hopen alle belangstellenden tijdens de start bij State of Art (om 10:00 uur), op de Markt (vanaf 15:00 uur) of bij de finish aan de Westermanstraat (vanaf 15:00 uur) te mogen begroeten!