Recordbedrag opgehaald tijdens 12e editie State of Art Achterhoek Tour Rally

Tijdens de 12e editie van de State of Art Achterhoek Tour Rally, welke zondag 30 juni jl. plaatsvond, is € 22.500,- opgehaald voor het goede doel. Een recordbedrag. De regionale afdelingen van Stichting De Zonnebloem ontvingen een cheque van € 12.500,-. Daarnaast is € 10.000,- opgehaald voor regionale initiatieven die gedurende het jaar ingevuld worden.

Afgelopen zondag stonden ruim 130 equipes met stuk voor stuk bijzondere auto’s aan de start van de State of Art Achterhoek Tour Rally. Dit jaar vond de start en finish plaats bij State of Art in Lichtenvoorde. Onder het genot van het heerlijke zomerse weer legden zij een prachtige route af door de verschillende landschappen die de provincie Gelderland rijk is. De middagstop vond plaats bij Porsche Classic Center Gelderland in Heteren, waar van een heerlijke lunch genoten werd.
 
Ook dit jaar waren de trouwe deelnemers en ambassadeurs van State of Art van de partij: Jan Peter Balkenende met zijn broer Ernst-Jan, Gijs van Lennep met Michiel Oortman Gerlings en Jan de Hoop met zijn partner Coen. Tevens maakte Werner Budding met zijn vrouw Henriëtte zijn debuut en nam Allard Kalff samen met de winnaar van de State of Art social media actie deel.
 
Voordat er weer bij State of Art gefinisht werd, kwamen alle equipes over de Markt in Lichtenvoorde, waar Gaston Starreveld samen met DJ William Reitsma voor de nodige reuring en het entertainment op de volle terrassen zorgde.
 
Na afloop vond in de tent aan de Westermanstraat de prijsuitreiking en de ‘after rally-party’ plaats. De Tourklasse werd dit jaar gewonnen door Kris en Tom Verjans met een BMW M1 uit 1978. Zij gingen daarmee tevens met de André Reijrink-wisselbeker aan de haal.
De Sportklasse werd gewonnen door Jim Morssinkhof en Puck Reijerink met een Porsche 911 Targa GTS uit 2016. In de Expertklasse waren Gijs van Lennep en Michiel Oortmans Gerlings met een Porsche 356 B Coupé uit 1959 te sterk voor de rest. Zij mochten tevens de Albert Westerman-wisselbeker in ontvangst nemen, welke als eerbetoon naar de voormalig voorzitter van de Stichting Achterhoek Tour Rally is vernoemd.