Mooie opbrengst 11e editie Achterhoek Tour Rally

Tijdens de 11e editie van de State of Art Achterhoek Tour Rally, welke zondag 24 juni jl. plaatsvond, is € 10.000,- opgehaald voor Stichting De Zonnebloem en een zesling wandelwagen ter waarde van € 4.000,- geschonken aan orthopedagogisch centrum De Timp van Stichting Zozijn, Kind en Jeughulp in Lievelde.

Ruim 130 equipes verschenen afgelopen zondagochtend aan de start bij Loco Eten en Drinken in Lievelde. Ook dit jaar waren de trouwe deelnemers en ambassadeurs van State of Art van de partij; Jan Peter Balkenende met zijn broer Ernst-Jan, Gijs van Lennep en Allard Kalff, Rob Geus met Jeremy Sno en Jan de Hoop met Coen Lievaart. Jan de Hoop maakte dit jaar zijn debuut.

De route leidde de equipes door de mooiste plekjes van de Achterhoek, waar de lunch plaatsvond bij Paleis Landgoed Huis de Voorst in Eefde. Tevens vonden er tussenstops plaats bij Kasteel Warmelo in Diepenheim, De Pannekoekenbakker in Doesburg en een proef bij Gallery Aaldering in Brummen. In Brummen gingen alle deelnemers ´Kontjes Kiek´n´; zes klassieke auto’s stonden opgesteld waarbij enkel de achterzijde, ‘het kontje’,  van de auto zichtbaar was. Deelnemers dienden vervolgens het juiste automerk te noteren.

Voordat er weer gefinisht werd in Lievelde, kwamen alle equipes over de Markt in Lichtenvoorde, waar Gaston Starreveld, ambassadeur van State of Art en het gezicht van de Nationale Postcode Loterij, zorgde voor unieke momenten. Vele belangstellenden waren aanwezig om dit te aanschouwen.
 
In de tent in Lievelde vond vervolgens, traditiegetrouw, de prijsuitreiking plaats. Dit jaar werd de Tourklasse gewonnen door Eimert-Jan de Graaff en Marc Wijnberg met een Triumph TR3A uit 1959, de Sportklasse door Elleke Geurtsen en Remco Rijsenbrij met een Aston Martin DB9 uit 2009 en de Expertklasse door Bart Wopereis en Bart van Ooijen met een Mercedes-Benz SL 500 uit 2014. Laatstgenoemde equipe werd tevens gekroond tot overallwinnaar. Een knappe prestatie, want Bart Wopereis en Bart van Ooijen gingen ook in 2017 met de grote wisselbeker naar huis.
 
Het doel van de Achterhoek Tour Rally is, naast de mooie rit en de gezelligheid, om zoveel mogelijk financiële middelen op te halen voor regionale goede doelen. Dit jaar is wederom een mooi bedrag opgehaald voor Stichting De Zonnebloem, namelijk € 10.000,-. Daarnaast werd er een zesling wandelwagen ter waarde van € 4.000,- geschonken aan orthopedagogisch centrum De Timp van Stichting Zozijn, Kind en Jeughulp in Lievelde.